Waarom zou ik geld opzij leggen voor later?

Waarom zou ik geld opzij leggen voor later?

Ondanks dat een groot deel van de Nederlanders zich onzeker voelt over hun financiële toekomst denken veel mensen (nog) niet na over later, we leven immers nu. En zeg nou zelf, hoe spannend/leuk is het om na te denken over pensioen en andere financiële- en fiscale vraagstukken?

Volstrekt begrijpelijk, maar later wordt ook ooit ‘nu’. En als dan blijkt dat ‘later’ in financieel opzicht een grote stap terug betekent, is er op dat moment vaak geen reparatie meer mogelijk.  Met als gevolg dat u (aanzienlijk) moet inleveren op uw financiële levensstandaard.

Dus als u straks ook wilt leven op een manier welke aansluit op uw wensen is het verstandig om inzicht te krijgen in uw huidige en toekomstige financiële situatie.  Hierbij is het goed om na te denken over gebeurtenissen die invloed op uw financiële situatie kunnen hebben.  Denk aan het kopen van een huis, studerende kinderen, pensioen en kosten voor zorg. Maar ook aan zaken waar we liever niet over nadenken, zoals overlijden en arbeidsongeschiktheid.

Met dit inzicht krijgt u een goed beeld hoeveel geld u opzij moet leggen om in te spelen op o.a. deze gebeurtenissen en ‘later’ kunt leven zoals u dat wenst.

Om inzicht te krijgen in uw financiële situatie kunt u terecht bij uw bank of bij een (onafhankelijk) financieel adviseur.

 

Photo by Fabian Blank on Unsplash